Centro Mariposa sitt Leksesenter

Et av prosjektene i Mariposa er leksehjelp for barna i nabolaget. Vi, Ingvild og Solveig (sosionomstudenter), er med på dette hver uke. Centro Mariposa tilbyr leksehjelp tre dager i uken, tre timer på formiddagen, og tre timer på ettermiddagen. TiIMG_6386l sammen kommer det rundt 60 barn, og alle bor mer eller mindre i nærheten.
Vi blir bedre og bedre kjent med barna, etter hvert som ukene går. Det er veldig fint, men det betyr også at vi ser mer av hvordan de faktisk har det, og hva slags hjem de kommer fra. Det er veldig mye vold innad i familiene i Bolivia, og det ligger i kulturen å bruke dette i oppdragelsen. Centro Mariposa har en nulltoleranse for vold, og vi  er veldig glade for at vi kan være mIMG_6448ed å motarbeide denne type kultur.
Senteret ligger i en fattig bydel i Sucre, og behovene er store. Tilbudet er meget populært, og selv om barna ikke har lekser en dag, så kommer de uansett. Barna kan stå utenfor porten opp til en time før vi åpner, og de er alltid veldig gira! De har mye energi, og til tider er det litt kaos.
Nesten hver dag kommer det flere barn som vil skrive seg inn, men nå kan vi ikke ta imot flere, i alle fall ikke før vi har flere lærere og frivillige, og mer plass. Det er trist å måtte si nei til barn, som så gjerne vil, fordi de har hørt så mye fint om Centro Mariposa! Forrige uke var vi å besøkte flere av familiene til barna, for å invitere foreldrene til ”foreldremøter” vi har jevnlig. Tanken er at foreldrene skal få undervisning om god oppdragelse og gode verdier. Bibelen er også en viktig grunnmur i arbeidet, og alt bygger på Jesus.IMG_6446