Glede

DSC_0389

Se på bildene og fryd dere!

Strålende fornøyde barn som får leksehjelp og næringsrik mat, og opplæring i tannpuss med sin egen nye tannbørste. Centro Mariposa fylles av latter og glede, leik og moro – barn får være barn, for en liten stund.

DSC_0401Etterpå er det tid for å gå hjem. Vi ser tre søsken utenfor inngangsdøren til huset de bor i. Dører inn til hjem er så ulike. Med min forutinntatthet ser jeg ingenting som forteller meg at det på innsiden er trygt og godt å være. Jeg  blir trist. Men barna smiler og ser fornøyde ut. De vil gjerne bli fotografert foran huset sitt. Dette er deres virkelighet, deres liv.

DSC_0391Disse tre barna er yngst av åtte søsken som for to år siden mistet moren sin. Klassekameratene kaller dem «de foreldreløse» og vil helst ikke leke med dem. Faren forsørger familien, men inntekten fra hans snekkerjobb strekker ikke til. Barna må bidra, blant annet med å vaske biler. Familien er ekstremt fattig, og barna bar preg av det da Mariposa-prosjektet fikk kontakt med dem. De hadde dårlig tannhelse, var underernærte og skitne. Faren hadde ikke råd til å kjøpe det skolemateriellet som kreves av skolen. Det gjorde skolegangen enda mer vanskelig for de tre. Heldigvis var en av barnas lærere bekymret for hjemmesituasjonen og kontaktet prosjektet vårt for å be om hjelp.

DSC_0378Gjennom Mariposa-prosjektet får barna i dag oppfølging på skolen, næringsrik mat, helsehjelp og masse omsorg. Det er tydelig å se at de trives bedre og har det bedre!

Er det rart de smiler? De har fått et bedre liv, takket være deg som gir og støtter Centro Mariposa 🙂DSC_0392