Forebyggende arbeid

Mandag 19. september var vi for andre gang i området Villa Armonía for å ha samtaler med en gruppe kvinner. Forrige gang opplevde vi det vanskelig å få kontakt – det virket som om mange var trøtte og ikke fikk med seg det vi ville formidle. Det virket også som om de ikke skjønte så godt spansk da de fleste har quechua som morsmål. Og selv om vi spurte om de forstod det vi sa og de svarte ”ja”, var det tydelig at dette ikke var tilfellet for mange. I tillegg var det mye bråk fra barna, som også var tilstede under kurset, og dette gjorde det vanskelig å få oppmerksomheten fra kvinnene.

Etter denne første opplevelsen hadde vi en evaluering i Mariposa for å finne ut hva vi kunne gjøre annerledes. Vi fant ut at det ville være enklere for kvinnene å følge med hvis vi brukte tegninger til å henge på tavlen istedenfor Powerpoint-presentasjon. Dette gjør nemlig at de får mer oversikt over innholdet da de kan se tilbake på det vi har sagt før, i tillegg til at det gjør det lettere for oss å henvise til det vi har forklart tidligere når vi for eksempel kan peke på den personen vi snakker om. Vi ville også prøve å ha med en som kunne tolke til quechua. I tillegg ønsket vi å ha noen aktiviteter for barna i et annet rom slik at mødrene fikk holde konsentrasjonen under kurset.

Etter å ha utført disse endringene på mandag, ser vi tydelige forbedringer. Kvinnene var mye mer interesserte i det som ble formidlet. Det var også mye lettere for dem å følge med når vi brukte tegningene på den måten vi gjorde – det gjorde det systematisk og enkelt både for den som forklarte og de som hørte på. expired domains Vi fikk også hjelp fra en som jobber i Alfalit til å oversette. Han har en egen evne til å komme i kontakt med folk og få dem engasjert, noe som hjalp oss veldig.
Barna som var tilstede fikk lekeseg med puslespill, noe de likte godt. Vi synes det er viktig at vi tar barna på alvor, da det er nettopp dette vi ønsker å formidle til kvinnene!

Legg igjen en kommentar